Onderzoeken

Bij Fjild voeren we diverse onderzoeken uit om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Dankzij de waardevolle studies die we samen met studenten van Hanzehogeschool Groningen, Van Hall Larenstein, NHL Stenden, Firda, Rijksuniversiteit Groningen en Wageningen University & Research hebben uitgevoerd, hebben we ons ontwikkeld tot een kenniscentrum op het gebied van voedselverspilling van AGF-producten en innovatieve oplossingen om verspilling terug te dringen in de voedselketen.

 

Deze onderzoeken variëren van marktonderzoeken tot diepgaand onderzoek naar nieuwe ontwikkelde producten uit reststromen en creatieve campagnes tegen voedselverspilling. Al onze onderzoeken zijn gratis te bekijken en te downloaden, en bieden waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij duurzaamheid en voedselinnovatie.

6 januari 2021 Studenten communicatie van NHL Stenden hebben mensen opgeroepen met hun challenge (kookworkshop) om een gerecht te maken met buitenbeentjes of minder mooie producten! Bekijk hier de kookworkshop! Rapport-FjildProductDownload ...

2 januari 2021 Studenten Communicatie van NHL Stenden hebben een alternatief gevonden op de traditionele plastic boterhamzakjes: De bijenwaswrap! Bijenwaswraps zijn makkelijk te maken, schoon te houden en kunnen tot 12 maanden worden gebruikt. Kijk hier de workshop terug! Rapport-Fjildverpakking-2Download ...

9 Januari 2020 Eerstejaars Live Communicatie studenten van NHL Stenden hebben samen met VerspillingsMarkt een streekmarkt georganiseerd en deze heeft ruim 250 bezoekers getrokken! De markt had als thema: ‘Happy no Waste’. De studenten kregen de opdracht om een workshop of activiteit te ontwikkelen m.b.t. thema’s...

9 januari 2020 Een ander krampje had als onderwerp bodem, besmetting en gezonde grond. Hierbij werden de bezoekers geïnformeerd en activeert. Om de bezoekers aan te zetten tot actie konden de bezoekers kiezen tussen grond met kunstmest en grond met vitamines/mineralen. De gekozen grond kregen de...

9 januari 2020 Bij de snert kraam, werd snert uitgedeeld die gemaakt was door de wereldkampioen snert Menthe Groefsema. Deze snert werd gemaakt in de keuken van cateringbedrijf Tasttoe. De ingrediënten die gebruikt weren voor de snert, waren allemaal restproducten en regionale producten. 8.-CateringDownload ...

9 Januari 2020 Is plastic altijd nodig bij verpakkingsmateriaal? Deze vraag stelde de studenten van een kraampje zich. Zij wilde meer bewustwording brengen bij de bezoekers over dit onderwerp. Dit hebben ze gedaan door 5 (voel)dozen te vullen met verschillende verpakkingsmaterialen. De bezoekers moesten zonder te kijken voelen...

9 Januari 2020 Op de markt werd live papier gemaakt van oude kranten. Dit idee was geïnspireerd op het product Shutpapier, papier wat gemaakt is van tomaten vezels. De vezels worden gehaald uit de reststromen van de tomaten, zoals rotte tomaten, bladeren van de plant en de stegels...