Nieuws

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

Nieuwsbrief
Wil je niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

18 MAART 2022 Thaïse Theodora, student aan Hogeschool Van Hall Larenstein, doet voor haar scriptie onderzoek naar de mogelijkheden om wodka te ontwikkelen uit reststromen aardappelen voor VerspillingsMarkt. Het onderzoek beoogt inzicht te krijgen in het mogelijke productieproces en marktkansen van wodka geproduceerd met reststromen aardappelen....

18 maart 2022 Bent u werkzaam in het primair of voortgezet onderwijs? Help ons door deze enquête in te vullen! Door het invullen van deze enquête helpt u ons om de behoefte naar een voedseleducatieprogramma voor leerlingen / scholieren in kaart te brengen onder onderwijsinstellingen om...

16 maart 2022 Op dinsdag 1 februari is Fjild VerspillingsMarkt op werkbezoek geweest bij Het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden om de mogelijkheden te spreken voor het bundelen van krachten voor het ontwikkelen van educatieve activiteiten. Het Fries Landbouwmuseum biedt momenteel  educatielessen aan kinderen over de voedselkringloop...

7 maart 2022 Artikel: Fossylfrij Fryslân, 7 maart 2022, door redactie Het project Verspillingsmarkt blijft stappen zetten, ditmaal met het concept FjildLokaal. Dit is een samenwerking tussen Freon Grien, Freon Van Hall Larenstein en De Kruidhof Hortus van Friesland. De bedoeling is een maatschappelijk verdienmodel te bedenken rondom lokale...

2 maart 2022 Vier studenten van de opleiding Bedrijfskunde aan Hanzehogeschool Groningen gaan onderzoek doen naar de strategische benadering van beoogde segmenten voor FjildLokaal. FjildLokaal heeft als doel om een ecologisch en maatschappelijk verdienmodel te ontwikkelen voor duurzame, lokale voedselproductie dat schakels in de voedselketen inspireert...

12 Februari 2022 Acht keer een aardappelhapje op je bord verveelt niet Artikel: Friesch Dagblad, 12 februari 2022, door Theo Klein Koks in opleiding maken gerechten van ‘ongeschikte aardappelen’ Voedselverspilling Een wafeltje van aardappelpuree met paling, aardappelsoep met worstjes en bleekselderij, aardappel met onderdruk gerookte wortel dat deed denken aan gerookte zalm....

12 februari 2022 Piepershow: grote en lelijke aardappelen zijn best te doen Artikel: Leeuwarder Courant, 12 februari 2022, door Melle Veltman Wat kun je allemaal met aardappelen die niemand wil hebben? Best veel, zo bleek gisteren tijdens de Piepershow in Buitenpost. Het zal je maar gebeuren. Zit je...

11 februari 2022 Voor de Week van de Circulaire Economie heeft Fjild VerspillingsMarkt, ROC Friese Poort en De Friese Milieu Federatie op vrijdagmiddag 11 februari een lunch georganiseerd: De Piepershow! De lunch stond geheel in het teken van voedselverspilling en specifiek de aardappel. Studenten van de...

10 februari 2022 Op donderdag 10 februari waren leerlingen van het Lauwerscollege te gast bij Fjild VerspillingsMarkt om een workshop te volgen waarbij 8 gerechten met reststromen aardappel als hoofdingrediënt werden geproefd en beoordeeld. De circulaire workshop werd georganiseerd door Fjild VerspillingsMarkt, ROC Friese Poort en...