Nieuws

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

Nieuwsbrief
Wil je niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

29 augustus 2022 Vraag gratis het startpakket over voedselverspilling aan… Met het startpakket over voedselverspilling maken leerlingen spelenderwijs kennis met het thema voedselverspilling en duurzaam omgaan met eten. Zo krijgen kinderen waardering voor voedsel en voor degenen die het voedsel produceren. Het startpakket wordt samen met...

22 augustus 2022 Op 30 augustus gaat een nieuwe groepen studenten Voedingsmiddelen technologie van Hogeschool Van Hall Larenstein aan de slag met het ontwikkelen van voedingsproducten (toepassingen), die uit reststromen van agrariërs. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting wordt gezocht met trends en...

3 augustus 2022 Op woensdag 3 augustus stond VerspillingsMarkt op de Natuurmarkt tijdens de Buitenposter Feestweek. Een markt op De Kruidhof met ruim 50 standhouders die dit jaar meer dan 2.000 bezoekers trok. Op de Natuurmarkt trof je een breed aanbod van standhouders, variërend van streekproducten,...

2 juli 2022 Op 2 juli was VerspillingsMarkt aanwezig met groente chips en soepen van verspilde groenten in het Groendorp Bakkeveen. Tijdens het event Vitaliteitsdag, met Foppe de Haan als spreker, leren we van alles over het vergroenen van hele wijken met het project Bloeizone....

28 juni 2022 VerspillingsMarkt op bezoek bij ROC Friese Poort in Drachten. Het doel van het gesprek is om de samenwerking binnen de opleiding horeca te bespreken en om te adviseren om voedselverspilling binnen de opleiding te voorkomen. ROC Friese Poort wil hiermee impact maken...

23 juni 2022 Fjild | VerspillingsMarkt zet zich in voor lokale productie van voedsel en wil de Friese markt betreden. Er is door vier studenten van de Hanzehogeschool onderzoek gedaan naar het vinden van een passend verdienmodel. Het doel van het onderzoek was om een...

23 juni 2022 De Nederlandse horeca verspilt jaarlijks ruim 51 miljoen kilo voedsel. Dat is niet alleen ontzettend veel voedsel, maar ook veel geld dat weggegooid wordt. Gelukkig kun je hier nu iets aan doen! De Food Waste Challenge is een initiatief waarmee je de...

22 juni 2022 Ontdek de groente- en fruitsnack op basis van gered fruit. Wist je dat nog niet al het fruit in een eindbestemming heeft? Jelmar Lautenbach van Friesvleespakket, boerderijwinkel in Menaam, heeft de hulp van Elise Brugman en Hilly Lautenbach van Circle of Food...

15 juni 2022 Voedingsdag, lokale gezonde voeding - zaterdag 18 juni jl. VerspillingsMarkt strijkt met de Karavaan nei de Takomst neer in Sibrandabuorren omdat hier wat bijzonders gebeurd. Een invulling van het nieuwe voedselsysteem van de toekomst: lokaal, lekker, biodiversiteit versterkend en met aandacht voor...

15 juni 2022 Succesvolle Fjildlab demo-dag op woensdag 15 juni jl. bij Mts. Bos in Holwerd. VerspillingsMarkt is vanuit het QOP gelinkt aan het Fjildlab, het veldlaboratorium voor het versterken van de circulaire economie en een duurzame landbouwsector in Noordoost-Fryslân. Vanuit de kenniskring voedsel presenteerde...