Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

7 maart 2022 Artikel: Fossylfrij Fryslân, 7 maart 2022, door redactie Het project Verspillingsmarkt blijft stappen zetten, ditmaal met het concept FjildLokaal. Dit is een samenwerking tussen Freon Grien, Freon Van Hall Larenstein en De Kruidhof Hortus van Friesland. De bedoeling is een maatschappelijk verdienmodel te bedenken rondom lokale...

2 maart 2022 Vier studenten van de opleiding Bedrijfskunde aan Hanzehogeschool Groningen gaan onderzoek doen naar de strategische benadering van beoogde segmenten voor FjildLokaal. FjildLokaal heeft als doel om een ecologisch en maatschappelijk verdienmodel te ontwikkelen voor duurzame, lokale voedselproductie dat schakels in de voedselketen inspireert...

12 Februari 2022 Acht keer een aardappelhapje op je bord verveelt niet Artikel: Friesch Dagblad, 12 februari 2022, door Theo Klein Koks in opleiding maken gerechten van ‘ongeschikte aardappelen’ Voedselverspilling Een wafeltje van aardappelpuree met paling, aardappelsoep met worstjes en bleekselderij, aardappel met onderdruk gerookte wortel dat deed denken aan gerookte zalm....

12 februari 2022 Piepershow: grote en lelijke aardappelen zijn best te doen Artikel: Leeuwarder Courant, 12 februari 2022, door Melle Veltman Wat kun je allemaal met aardappelen die niemand wil hebben? Best veel, zo bleek gisteren tijdens de Piepershow in Buitenpost. Het zal je maar gebeuren. Zit je...

11 februari 2022 Voor de Week van de Circulaire Economie heeft Fjild VerspillingsMarkt, ROC Friese Poort en De Friese Milieu Federatie op vrijdagmiddag 11 februari een lunch georganiseerd: De Piepershow! De lunch stond geheel in het teken van voedselverspilling en specifiek de aardappel. Studenten van de...

10 februari 2022 Op donderdag 10 februari waren leerlingen van het Lauwerscollege te gast bij Fjild VerspillingsMarkt om een workshop te volgen waarbij 8 gerechten met reststromen aardappel als hoofdingrediënt werden geproefd en beoordeeld. De circulaire workshop werd georganiseerd door Fjild VerspillingsMarkt, ROC Friese Poort en...

7 februari 2022 Gisteravond was de Noardlike Fryske Wâlden te gast bij Fjild VerspillingsMarkt voor de aftrap van hun cursus Gastheer van het Landschap. De cursus is een samenwerking tussen Noardlike Fryske Wâlden en IVN. Een enthousiaste groep van toerisme- en horecaondernemers maakte kennis met...

4 februari 2022 Op vrijdag 11 februari van 12 tot 14 uur organiseert Fjild VerspillingsMarkt, De Friese Milieu Federatie en ROC Friese Poort een circulaire lunch. Om meer aandacht te vragen voor De Week van de Circulaire Economie (van 5 t/m 12 februari), wordt er een...

De traditionele kletskop, maar dan net anders: Frisse muntkletskoppen! Een heerlijk recept om thuis eens te proberen met de resten munt in je koelkast! Benodigdheden: - suiker 200 gram - bloem 100 gram - boter 50 gram - water 50 ml - verse munt 100 gram - snufje zout Extra...

1 februari WUR met het project CAN-DO-IT kwam dinsdag 1 februari op bezoek bij VerspillingsMarkt om gerechten vanuit voedselverspilling te proeven. Hoe kan de WUR (Wageningen University Research) in Noord-Nederland een transitie naar een circulair voedselsysteem ondersteunen en waar mogelijk versnellen? Dat...