Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

28 mei 2022 VerspillingsMarkt was op zaterdag 28 mei aanwezig op de 10e editie van de Reuzedei in Akkrum, tijdens de tweede bijeenkomst van Karavaan van de toekomst. Op de Reuzedei gaf Andre Kuipers twee lezingen en was er de NK zonnebootrace! Bezoekers van de grootste...

27 mei 2022 In september 2022 gaat een nieuwe groep studenten Voedingsmiddelen technologie van Hogeschool Van Hall Larenstein aan de slag met het ontwikkelen van voedingsproducten (toepassingen), die voor minstens 50% bestaan uit reststromen van agrariërs. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting wordt...

23 mei 2022 Goed nieuws: de interesse in reststromen (AGF) van agrariërs neemt toe! Allerlei nieuwe initiatieven / werkprocessen met reststromen en inkoop van reststromen door grote retailers tonen dit aan. Zo koopt Albert Heijn met hun concept ‘Mister Kitchen’ grote partijen reststromen tomaten op van...

26 mei 2022 VerspillingsMarkt verzorgde heerlijke soepjes van reststromen tomaten, tijdens de eerste finish van de Karavaan Nei De Takomst in Grou: Een fossielvrije tocht door Fryslân, van en door voorlopers die zich bezighouden met een duurzame toekomst! Deelnemers van de Karavaan Nei De Takomst genoten...

19 mei 2022 Op 19 mei was De Friese Voedselcoöperatie te gast bij Fjild VerspillingsMarkt voor de derde bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst werd teruggeblikt op de vorige bijeenkomst en vervolgacties besproken die nodig zijn om uiteindelijk tot het oprichten van een voedselcoöperatie te komen. ...

18 mei 2022 Heerlijke, frisse salade met een krokante bite voor in de lente / zomer! Ingrediënten (4 personen) 3 middelgrote aardappelen 200 gr gerookte makreel 1 appel 20 gr bieslook 20 gr sjalot Zout/peper 100 gram yoghurt Zonnebloem olie (of andere olie naar wens) Dit heb je nodig Snijplank Koksmes Bekken Gastronormbak Frituur Aan...

18 mei 2022 Fjild VerspillingsMarkt is benoemd in het artikel van De Groene Amsterdammer over de brede welvaart in Friesland. De aardappellunch van afgelopen februari met reststromen aardappel als hoofdingrediënt georganiseerd in samenwerking met ROC Friese Poort Sneek en de Friese Milieu Federatie werd belicht in...

1 mei 2022 Op 1 mei 2022 is het Stop Food Waste Day, een dag die in het teken staat van het onder de aandacht brengen van voedselverspilling. De dag is een initiatief van Compass Group, een van de grootste cateraars ter wereld en wereldleider op...

27 april 2022 VerspillingsMarkt stond op de Koningsmarkt van De Kruidhof Hortus van Friesland. Bezoekers konden genieten van een heerlijke tomatensoep geproduceerd met reststromen tomaten! Verder heeft VerspillingsMarkt gesproken met bezoekers om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. De markt stond in het teken van tuin...

22 april 2022 Ingrediënten (4 personen) 250gr  uien 500 gr aardappelen 1 blaadje laurier 2 kruidnagel 25 gr miso 1 appel  300 ml room Peper/zout Dit heb je nodig Snijplank Kookpan Kidde (professionele slagroomspuit) Koksmes Staafmixer Zeef Aan de slag Zet een pan op met water en breng dit aan de kook. Schil ondertussen...