Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

2 november 2022 Zes studenten van Hanzehogeschool Groningen (Bedrijfskunde) onderzoeken in samenwerking met VerspillingsMarkt, de behoefte van agrariërs in een online platform waar reststromen aangeboden worden. Vanochtend starte het onderzoek bij Tempelsteed in Engwierum. ...

24 oktober 2022 Restaurant in Gaastmeer maakt 'zero waste'-menu tegen voedselverspilling https://www.omropfryslan.nl/...

15 oktober 2022 Zaterdag 15 oktober genoten ruim 1500 bezoekers van een prachtige Oogstdag op De Kruidhof. Een geslaagde afsluiter van een mooi seizoen! De bezoekers, waaronder veel kinderen, genoten van het gevarieerde aanbod van de vele standhouders, een fruitshow en diverse activiteiten. Er waren meerdere...

11 oktober 2022 In het kader van Dutch Food Week gaat ROC Friese Poort Sneek aan de slag met ‘buitenbeentjes’… voor lekkere en gezonde soepen (aardappel en tomaat) en gezonde snacks (appel en peer)… alle producten geleverd door de partners van VerspillingsMarkt. ...

6 oktober 2022 VerspillingsMarkt is een uniek project in de Regio Noordoost Friesland. Wij willen met het project een belangrijke bijdrage leveren aan het terug dringen van voedselverspilling. Het terugdringen van voedselverliezen vormt een belangrijke thema in de verduurzaming van de voedselketen. De Kruidhof en regionale...

27 september 2022 Twee groepen van 10 studenten van Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences zijn op 27 september 2022 weer begonnen met productontwikkeling uit reststromen kruiden van De Kruidhof, tomaten van Van der Kaaij Kwekerij en aardappels en groente van Greydanus Groothandel. Dit maal...

6 september 2022 Doe ook mee met de Verspillingsvrije week van 31 oktober t/m 6 november https://m.youtube.com/watch?v=xrtcK9xkyHk ...

30 augustus 2022 Inspirerende ondernemersbijeenkomst Blue Zone Fryslân op De Slotplaats in Bakkeveen, waar ondernemers uit Fryslân gezamenlijk werken aan een korte keten. Ondernemers zijn geïnteresseerd om hier actief aan deel te nemen: niet praten, maar doen, vanuit passie de rol oppakken en gezamenlijk werken aan...

29 augustus 2022 Vraag gratis het startpakket over voedselverspilling aan… Met het startpakket over voedselverspilling maken leerlingen spelenderwijs kennis met het thema voedselverspilling en duurzaam omgaan met eten. Zo krijgen kinderen waardering voor voedsel en voor degenen die het voedsel produceren. Het startpakket wordt samen met...

22 augustus 2022 Op 30 augustus gaat een nieuwe groepen studenten Voedingsmiddelen technologie van Hogeschool Van Hall Larenstein aan de slag met het ontwikkelen van voedingsproducten (toepassingen), die uit reststromen van agrariërs. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting wordt gezocht met trends en...