Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

23 november 2022 In oktober is het seizoen traditioneel afgesloten met de Oogstdag, Fruitshow en informatie over voedselverspilling op De Kruidhof. Kinderen vermaakten zich met leuke educatieve programma’s. Al met al een zeer geslaagde seizoen afsluiter! De Kruidhof is nu gesloten voor het publiek, maar nog...

15 november 2022 VerspillingsMarkt (uitgenodigd door CircleOfFood) mocht samen met Maarten Pennewaard van het LC en Tom Zwerver van ROC Friese Poort het jaarlijkse terugkerend wedstrijd tussen de gespecialiseerd koks jureren. Met als thema de verspilde appel. Maak een dessert en verwerk de hele appel. Complimenten...

8 November 2022 VerspillingsMarkt is bezig met het ontwikkelen van innovatieve voedingsproducten, die voor minstens 50% uit reststromen bestaan. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting bij trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding van belang is. De reststromen die voor handen zijn,...

8 November 2022 Het doel van de opdracht is het ontwerpen van babyvoeding. Het product moet minimaal 50% reststromen bevatten en gemaakt zijn van een van de volgende producten: wortel, ui, aardappel, en kruiden. Het is extra belangrijk dat het product veilig is voor consumptie, het...

6 juli 2022 Op basis van de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek FjildLokaal aan de slag! We willen het project FjildLokaal graag tot uitvoering brengen omdat dit project een unieke kans is voor de versterking van de landbouw in de regio Noordoost Friesland. Uit de resultaten van...

14 november 2022 Studenten van Van Hall Larenstein krijgen de opdracht een productieproces- en locatie te ontwerpen op basis van eerder verworven productontwikkeling en literatuurstudie. Het proces zal voor studenten Voedingsmiddelentechnologie betrekking hebben op de productie van stampotbrood. Het procesontwerp bevat de volgende aspecten:procestechnologie, procescontrole, TQM,...

10 november 2022 jaarlijks wordt zo'n 150.000 ton brood retour gestuurd naar de leverancier. Daarvan is circa 50.000 ton geschikt om z'n weg terug te vinden in de consumptie. Maar hoe? Onder leiding van Peter Weegels (directeur European Bakery Innovation Centre) gingen op donderdag 10 november...

7 november 2022 Productontwikkeling met Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences! Op dinsdag 8 november hebben groepen studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein producten gepresenteerd ontwikkeld uit reststromen van agrariërs uit Noordoost Friesland en reststromen kruiden van De Kruidhof, in opdracht van de VerspillingsMarkt. Zo...

7 november 2022 Ruim 45 studenten opleiding Live Communicatie van NHL Stenden gaan de ‘Happy No Waste ‘ Week organiseren in samenwerking met de VerspillingsMarkt! De aftrap was vandaag… het doel (streven naar een gesloten voedselkringloop) is om doelgroepen te inspireren, activeren en verbinden om voedselverspilling...

5 november 2022 Bij voedselverspilling komen wij dit jaar veel verschillende producten tegen die om ‘cosmetische’ reden niet aansluiten bij de wensen van de markt. Deze producten zijn afkomstig uit de landbouw, akkerbouw en (glas)tuinbouw en worden vanwege een afwijkende vorm, grootte, scheuren of vlekjes niet...