Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

21 april 2023 Vandaag, 21 april 2023, is er een artikel in het Friesch Dagblad verschenen over het terugbrengen van voedselverspilling. Ook project VerspillingsMarkt en het kookboek, dat momenteel in samenwerking met Horeca ROC Friese Poort Sneek wordt ontwikkeld, is benoemd in het artikel! Benieuwd naar het...

6 april 2023 Op donderdagochtend 6 april heeft er een overleg plaatsgevonden tussen Fjild VerspillingsMarkt en ROC Friese Poort Sneek (KIEM) voor het ontwikkelen van een kookboek. Het doel van het kookboek is om te koken met minimaal gebruik van ingrediënten, energie en water. Gezond, vers...

23 maart 2023 VerspillingsMarkt kwam langs bij zelf-oogstbare tuin De kleine boerderij in Oosterwolde met trays vol prachtige koolplantjes. Door de donatie kan De kleine boerderij over een paar maanden honderden kolen weggeven aan mensen met een kleine beurs. ...

18 maart 2023 Lea van der Tuin-Kuipers, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Achtkarspelen, heeft zaterdag 18 maart de Energiemarkt in Surhuisterveen op ludieke wijze geopend. De wethouder hielp VerspillingsMarkt bij de voorbereiding van bietensoep. Daarbij werd een bijzondere groentesnijder gebruikt die rode bieten en wortels razendsnel...

16 februari 2023 Twee sociale pilots Actueler dan ooit krijgen, met de hedendaagse energiecrisis en voedsel prijsstijgingen, steeds meer gezinnen hebben het moeilijk om rond te komen aan het eind van de maand. Daar willen Rabobank en Fjild VerspillingsMarkt, in Friesland verandering in brengen. Onder begeleiding van...

6 t/m 11 februari 2023 De Week van de Circulaire Economie is de jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 zetten ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om andere professionals mee te...

1 februari 2023 De Horeca Food Waste Challenge is door Rabobank opgezet om in de horecasector de ecologische voetafdruk van voedsel te verkleinen en tegelijkertijd ondernemers te helpen om winstgevender te zijn. “De marges in de horeca zijn klein en staan door de stijgende kosten onder...

27 januari 2023 Een adviesrapport door: Inez Knoop, Laurien Sanders, Anneloes Siegers, Colinda Stam, Floor Room en Silvia Tigelaar van Hanzehogeschool Groningen Uit de resultaten van het onderzoek naar de behoefte van agrariërs naar een duurzame manier van het aanbieden van reststromen is gebleken dat agrariërs momenteel...

27 januari 2023 Een adviesrapport door: Inez Knoop, Laurien Sanders, Anneloes Siegers, Colinda Stam, Floor Room en Silvia Tigelaar van Hanzehogeschool Groningen Uit de resultaten van het onderzoek naar de behoefte van agrariërs naar een duurzame manier van het aanbieden van reststromen is gebleken dat...