Onderzoeken

Bij Fjild voeren we diverse onderzoeken uit om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Dankzij de waardevolle studies die we samen met studenten van Hanzehogeschool Groningen, Van Hall Larenstein, NHL Stenden, Firda, Rijksuniversiteit Groningen en Wageningen University & Research hebben uitgevoerd, hebben we ons ontwikkeld tot een kenniscentrum op het gebied van voedselverspilling van AGF-producten en innovatieve oplossingen om verspilling terug te dringen in de voedselketen.

 

Deze onderzoeken variëren van marktonderzoeken tot diepgaand onderzoek naar nieuwe ontwikkelde producten uit reststromen en creatieve campagnes tegen voedselverspilling. Al onze onderzoeken zijn gratis te bekijken en te downloaden, en bieden waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij duurzaamheid en voedselinnovatie.

27 januari 2023 Een adviesrapport door: Inez Knoop, Laurien Sanders, Anneloes Siegers, Colinda Stam, Floor Room en Silvia Tigelaar van Hanzehogeschool Groningen Uit de resultaten van het onderzoek naar de behoefte van agrariërs naar een duurzame manier van het aanbieden van reststromen is gebleken dat...

22 januari 2023 Door een groep studenten voedingsmiddelentechnologie die studeren aan het Van Hall Larenstein, is een nieuw product ontworpen wat grotendeels uit reststromen bestaat. Het ontworpen product is een hutspotbrood, waarin restromen aardappel, wortel en ui zijn gebruikt. De informatie van dit project wordt onder...

12 december 2022 t/m 9 januari 2023 Ruim 45 studenten opleiding Live Communicatie van NHL Stenden hebben eind vorig jaar de ‘Happy No Waste’ week georganiseerd in samenwerking met de VerspillingsMarkt! De studenten hebben de opdracht gekregen om een workshop te bedenken om doelgroepen te inspireren,...

8 November 2022 VerspillingsMarkt is bezig met het ontwikkelen van innovatieve voedingsproducten, die voor minstens 50% uit reststromen bestaan. De producten zijn bestemd voor humane consumptie, waardoor aansluiting bij trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding van belang is. De reststromen die voor handen zijn,...

8 November 2022 Het doel van de opdracht is het ontwerpen van babyvoeding. Het product moet minimaal 50% reststromen bevatten en gemaakt zijn van een van de volgende producten: wortel, ui, aardappel, en kruiden. Het is extra belangrijk dat het product veilig is voor consumptie, het...

6 juli 2022 Op basis van de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek FjildLokaal aan de slag! We willen het project FjildLokaal graag tot uitvoering brengen omdat dit project een unieke kans is voor de versterking van de landbouw in de regio Noordoost Friesland. Uit de resultaten van...

21 april 2022 Binnen dit project zal Fjild B.V. namens De Kruidhof in samenwerking met Sparkberry B.V. een verduurzaming genereren van hun activiteiten middels het onderzoeken van recepturen en opties voor vriesdrogen van de teelt van onder andere fruit en kruiden. Hier zullen positieve economische en...

11 maart 2022 Dries Busscher, student Bedrijfskunde aan Hogeschool Van Hall Larenstein, heeft voor zijn minor Feeding Our Planet een marktanalyse uitgevoerd van de aardappel voor project VerspillingsMarkt. De populariteit van de aardappel is de laatste jaren namelijk enorm gedaald. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod alternatieven....