Missie, visie en doelstellingen

Missie

Fjild zet zich in voor een duurzame toekomst door te inspireren, activeren en verbinden. We stimuleren duurzame vernieuwing met onze projecten en voedseleducatie. Daarbij nodigen anderen uit om samen te werken aan een wereld waarin mens, natuur en welvaart in balans zijn.

Visie

Fjild streeft naar een wereld waarin voedselverspilling tot het verleden behoort en waarin iedereen toegang heeft tot gezonde en betaalbare voeding. We geloven in de kracht van samenwerking en innovatie om duurzame oplossingen te ontwikkelen die een positieve impact hebben op zowel de gemeenschap als het milieu.

Doelstellingen

  • Duurzame oplossingen voor voedselverspilling: Door reststromen van agrarische producten nuttig in te zetten, willen we voedselverspilling terugdringen en de voedselketen verduurzamen.
  • Ondersteuning bieden aan kwetsbare huishoudens: We streven ernaar om voedselzekerheid te vergroten en huishoudens met een klein budget te ondersteunen met gezonde en betaalbare voeding.
  • Bewustwording en educatie: We willen mensen informeren en onderwijzen over het belang van duurzaamheid, gezonde voeding, en het verminderen van voedselverspilling, zowel binnen de gemeenschap als in het onderwijs.